Éste sitio web usa cookies, si permanece aquí acepta su uso. Puede leer más sobre el uso de cookies en nuestra política de privacidad.

Alcor 2005

“Ara, amb el pas del temps en l'ampolla s'han anat afinant i floren les aromes de fruita, amb les cireres, la regalèssia vermella i unes subtils notes de fulles de tabac seques, betum i tinta xinesa.”

La finca està situada al terme municipal dHostalets de Pierola, 2 quilòmetres al nord-oest del Bruc, a les vessants del paratge conegut com la Riera de Pierola. Està envoltada de bosc i a una altitud que oscil·la entre les 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. Actualment compta amb 3 hectàrees de vinya plantades a làbril de làny 2002. El marc de plantació és molt alt amb densitats de 6.500 ceps/ha, i es va concebre per obtenir la màxima qualitat del raïm. La parcel·la està dividida en tres zones. La part superior es caracteritza per la distribuciò en terrases amb dos tipus de sòls, una part de llicorella i laltra dargila vermellosa. La zona del mig té terres pedregoses i la part baixa té sorres més fines i una petita proporció de pedres. Les varietats plantades van ser la syrah (40%, la garnatxa (20%), el cabernet sauvignon (20%), la monastrell (10%) i la marselan (10%). La direcció tècnica del celler i lassessorament en la plantaciò i en les primeres vinificacions ha estat càrrec de la familia Pérez Ovejero, propietària de Mas Martinet al Priorat.

Lanyada 2005
Fou un any en què se van realizat molt pocs tractaments i es va aconseguir un excel
·lent estat sanitari del raïm. En definitiva, un any de viticultura fàcil i amb molta qualitat al camp. La verema es va fer manualment en caixes a causa de a la gran diversitat de varietats es va allargar del 15 de setembre al final dactubre, amb una magnífica climatologia durant tota la collita. Un cop al celler, situat al bell mig de la finca, els raïms van fermetar (en un 75%) en bôtes de roure obertes de 500 litres amb trepig manual, i la resta en tines. Es va criar durant 18 mesos en bôtes de 225 litres de roure francès, dels quals la meitat eren noves. Finalment es van embotellar 5.100 ampolles de 75 cl i 126 màgnum el juny de lany 2007.

Nota de tast
Té un bonic color cirera molt opac. Fa uns mesos predominaven aromes pròpies de la criança que recordaven la vainilla, la nou moscada i altres espècies. Ara, amb el pas del temps en l
ampolla shan anat afinant i floren les aromes de fruita, amb les cireres, la regalèssia vermella i unes subtils notes de fulles de tabac seques, betum i tinta xinesa. A la boca té un taní lineal, haramònic, i una frescor final que t inunda la boca. Final esplèndid amb records de pa torrat i tinta xinesa. És, definitivament, un vi refinat amb caràcter i personalitat.